Творческото ядро на Playgro се състои от хора, вдъхновени от отглеждането на собствените им деца, които съчетават ценни познания с водещи технологии, за да създадат продукти, които да отговарят на нуждите на родителите и бебетата по целия свят. 

През 2023 г. Playgro отпразнува 30 години в създаване на играчки, които насърчават естественото развитие на бебета.


Талантливият екип създава уникални продукти, които ангажират и забавляват мъничетата, като същевременно ги насърчават да практикуват важни умения, подходящи за техния етап на развитие.

Playgro използват система от символи за обозначаване на най-важните характеристики на изделията.

Символи за възрастови групи

Тези знаци помагат на родителите да изберат най-подходящите продукти за тяхното малко дете и показват началната възраст, от която бебето ще може да се наслаждава и да взаимодейства с всеки продукт по различни начини.

Много от продуктите Playgro могат да се ползват в продължение на много месеци или дори години, но те са категоризирани според възрастта на „най-добра употреба“ – или кога детето ще получи най-голяма полза и удоволствие от артикула.

Етикети с Икони за развитие


Създателите на Playgro са проектирали серия от етикети с икони за развитие, за да обозначат по-добре как всяка играчка може да стимулира бебето да се развива чрез игра. Четирите основни умения, които се ангажират за всеки продукт се виждат ясно на всяка опаковка на Playgro, за да помогнат на родителите да направят правилния избор за своето бебе.

Процесът на разработване на продукти включва оценка на адекватността на всеки продукт към съответния етап от развитието на малкото дете. 

Във всеки продукт са вградени функции, които да стимулират и упражняват различни умения, които бебето придобива или усъвършенства през съответния период.

Някои от тях като зрение, звук, допир и когнитивни умения се практикуват по различни начини във всеки от етапите на развитие.

  • Фина моторика

Помага на бебето да развива малки мускули, които са отговорни за използването на ръцете и пръстите за дребни, прецизни движения. Включва координация око-ръка и око-пръсти, сила и контрол на пръстите.

  • Груба моторика

Помага на бебето да развива двигателните си умения докато се учи да използва и контролира по-големите си мускули за движение. Играчките провокират мъничето да извършва разнообразни дейности, които спомагат за укрепване на вратните, коремните и гръбните мускули

  • Когнитивни умения

Насърчава бебето да мисли, учи и решава проблеми.

  • Допир

Докосването на различни текстури стимулират тактилното развитие на бебето. Малкото дете се учи да разпознава и различава многообразието на заобикалящата го среда.

  • Слух

Включва звуци, които спомагат за стимулиране на слуховото развитие на бебето.

  • Музика

Възпроизвеждане на музика за успокояване или забавление на бебето.

  • Нови зъбки

Осигурява облекчение за чувствителните венци на бебето в периода на никнене на зъбите.

  • Зрение

Включва ярки цветове или живи шарки за стимулиране на усъвършенстването на зрителното възприятие на бебето.

  • Светлини

Включва светлини за стимулиране на зрителното възприятие на бебето.