Много често се среща погрешното мнение, че тъй като бебетата са прекалено малки и нищо не могат да правят, то няма как да си играем с тях. Всъщност играта на родителите с детето започва още след раждането. И не бива да се пропуска, защото лежи в основата на цялостното развитие на детето. В това число и на двигателното му развитие. Движенията на бебето започват още по-рано - в края на 12 г.с. Чрез тях детето си набавя информация за обкръжаващия го свят, докато е в утробата и след раждането.

За връзката между играта и движението ще разкаже Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие, основател на център Пумпелина в темата Правилата на играта с детето. Тя ще гостува в поредното издание на Първи стъпки на 12.04.2022 г., от 14 ч., което се излъчва с любезното съдействие на фирма Iventas, вносител на марките Playgro и tommee tippee.

Ще има и подарък: Кула от цветни купички Животни 12 м+.


В лекцията ще бъде включена и допълнителна тема с още един подарък: Хранене на бебето с Tommee Tippee, представена от Теодора Артинова, старша акушерка на родилно отделение при ПСАГБАЛ „Света София“ с подарък: Tommee Tippee Ортодонтични залъгалки SENSITIVE 0-6 м.


Специално създадени Tommee Tippee Ортодонтични залъгалки SENSITIVE са нежни към деликатната и чувствителна бебешка кожа. Тялото на залъгалката е извито така, че да има минимален контакт с носа и устата, което значи по-малък шанс за раздразнения. Направени от супер мек силикон с усещане за допир на кожа. Големите отвори в щита на залъгалката позволяват на въздуха да преминава свободно, така че кожата на бебето да диша. Това спомага устата, носът и бузите да останат сухи и без раздразнения.

Запазете в графика си: 12 април (вторник) от 14:00 ч.
Можете да гледате на живо от Фейсбук страницата на списание "Кенгуру" или от YouTube каналът на списание "Кенгуру".
Линк към събитието ще намерите като кликнете ТУК.