Защо са важни правила за хранене на бебето и какви са рисковете от неспазването им?

Кърменето е естествен процес, но изисква търпение и внимание към всеки детайл, защото е процес, в който не можеш да видиш колко подаваш и колко изяжда детето. Храненето с шише е начин да се заобиколи природата, когато кърменето, по една или друга причина, не е възможно. Независимо как храните бебето си,  трябва да спазвате няколко правила, за да бъде то безопасно и ефективно. 

От тази лекция ще научите:

  • Защо са необходими правила за кърмене и хранене с мляко?
  • Къде се крият рисковете от неспазването на тези правила?
  • На какво да обърнем особено внимание при кърмене?
  • Какви са критериите за безопасност на състава и храненето с млека за кърмачета?
  • Каква хигиена трябва да спазваме при кърмене, съхранение на кърмата и при приготвянето на млякото за бебето?

На всички тези въпроси ще намерите отговор в поредния епизод на Първи стъпки, организирано от списание Кенгуру. Гост лектор ще бъде д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика.

Допълнителна тема: Хранене на новороденото с Tommee Tippee, представена от Теодора Артинова, старша акушерка на родилно отделение при ПСАГБАЛ Света София.

Запазете в графика си: Вторник, 21 февруари от 14:00 ч.
Линк към събитието ще намерите като кликнете ТУК.

Ще има и томбола с награда осигурена от фимра Ивентас, вносител на tommee tippee: Лъжици с мек връх с антибактериално покритие BACSHIELD, 4м+, 5 бр./оп.


Лъжиците за захранване с мек връх Тоmmее Тіррее с антибактериално покритие BACSHIELD, което предотвратява развитието на мухъл и бактерии. Имат мек връх и супер гъвкава основа, която полага внимателно храната на езика на бебето и помага за по-приятно захранване на бебето.

Можете да последвате и страницата ни Ивентас във Фейсбук за актуална информация за предстоящи събития за бъдещи и настоящи родители.