Много често се среща погрешното мнение, че, тъй като бебетата са прекалено малки и нищо не могат да правят, то няма как да си играем с тях. Всъщност играта на родителите с детето започва още след раждането. И не бива да се пропуска, защото лежи в основата на цялостното развитие на детето. В това число и на двигателното му развитие. Движенията на бебето започват още по-рано - в края на 12 г.с. Чрез тях детето си набавя информация за обкръжаващия го свят, докато е в утробата и след раждането.

За връзката между играта и движението ще разкаже Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие, основател на център Пумпелина в темата Движението и играта в развитието на бебето. Тя ще гостува в поредното издание на Първи стъпки на 28.02. 2022 г., от 14 ч., което се излъчва с любезното съдействие на фирма Iventas, вносител на марките Tiny Love и Playgro.

Ще има и подарък: Playgro Въртяща се играчка за столче, 6м+.

Playgro Въртяща се играчка за столче събира две фантастични играчки в едно – дрънкалка и въртележка. Въртележката е много подходяща за забавление по време на хранене, като с помощта на вендузата, разположена в основата на играчката, лесно се залепва към повърхността на столчето за хранене или към друга повърхност. Дрънкалката е с подходяща форма за насърчаване развитието на грубата моторика чрез въртене и люлеене, а дрънкащите мъниста и лентички подпомагат развитието на фината моторика. Запазете в графика си: 28 февруари (понеденик) от 14:00 ч.
Можете да гледате на живо от Фейсбук страницата на списание "Кенгуру" или от YouTube каналът на списание "Кенгуру".
Линк към събитието ще намерите като кликнете ТУК.