Играта с бебето от ранна възраст е изключително важна за неговото развитие.

Много често се среща погрешното мнение, че тъй като бебетата са прекалено малки и нищо не могат да правят, то няма как да си играем с тях. Всъщност играта на родителите с детето започва още след раждането. И не бива да се пропуска, защото лежи в основата на цялостното развитие на детето. В това число и на двигателното му развитие. Движенията на бебето започват още по-рано - в края на 12 г.с. Чрез тях детето си набавя информация за обкръжаващия го свят, докато е в утробата и след раждането.

За връзката между играта и движението ще разкаже Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие, основател на център Пумпелина в темата: Движение и игра. Тя ще гостува в поредното издание на Първи стъпки на 23.01.2023 г., от 14 ч.

Ще има и подарък, осигурен от фирма Ивентас, вносител на Playgro: Плюшена играчка Таралеж със светлина и звуци, 0м+


Когато настъпи време за лягане, плюшената играчка Таралеж Dreamtime Soothing Sounds and Lights Hedgehog осигурява комфорт и увереност, като помага на бебето да се успокои и да се унесе в сън с минимална намеса. Използвайки интелигентна технология за сензор за плач, плюшеният Таралеж Playgro се ослушва за плача на бебето и реагира, като активира един от 4 предварително избрани режима: звуци на сърдечен ритъм за успокоение, розов шум, природни звуци и приспивни песни, нощна лампа с мека сменяща цвета си светлина за визуален комфорт.

Запазете в графика си: 23 януари (понеделник) от 14:00 ч.
Можете да гледате на живо от Фейсбук страницата на списание "Кенгуру" или от YouTube каналът на списание "Кенгуру".
Линк към събитието ще намерите като кликнете ТУК.