Най-добрият начин за опознаване на света от бебето е играта.

С помощта на играчките малкото човече се учи да разпознава повърхностите и да различава твърдото от мекото, пухкавото от гладкото, кръглото от квадратното, а всичко, което вижда, чува или пипа, му помага да развива и усъвършенства все повече и повече всичките си сетива. 

Играчки за количка или столче за кола

Мобилните играчки са подходящи и за новородените бебета. Те могат да се монтират на бебешкото креватче, шезлонг или количка още в първите дни и седмици след появата на мъничето на бял свят. Разстоянието между тях и детето трябва да е достатъчно близо, за да може то да ги фиксира и докосне, ако протегне малките си ръчички. Цветовете трябва са ярки и контрастни. 

Мобилни играчки за новородени бебета, които могат да се монтират на бебешкото креватче, шезлонг или количка

Вкъщи или навън, всичко, от което имате нужда, за да успокоявате и забавлявате бебето, е музикалната въртележка Tiny Love Take Along Mobile™. Въртележката може да се постави на бебешкото легло или кошара, на столчето за кола, количката или коша за новородено.

Доказано е, че мелодии в стил „класическа музика” имат успокояващ ефект и са изключително важни за развитието на бебето.

Изберете Музикалната въртележка Tiny Love Classic Into the Forest, която расте с Вашето дете. Забавни и цветни горски приятели, 20 минути непрекъсната класическа музика и въртеливи движения на елементи с черно бели спирали ще унесат бебето в блажен сън. Деликатна мека светлина от музикалната кутия като нощна лампа, успокоява детето.

Активна гимнастика за новородено

Специалните подложки с разнообразни аксесоари по тях, които наричаме Активни гимнастики, са изключително важни за развитието на бебето. Те са с цветни и ярки картинки, с прецизно добавени детайли на точното място, изработени от най-различни материали. Поставено на активната гимнастика, малкото бебче ще може да се върти и обръща, да хваща предметите, които вижда, и най-важното – ще му бъде интересно. 

Tiny Love Активна гимнастика Gymini Sunny Day е пъстра активна гимнастика, изпълнена със забавни и предизвикателни дейности.

Активната гимнастика Tiny Love Gymini Sunny Day подпомага бебето в различни етапи от развитието му още от първия ден у дома - развитие на сетивата, прекарване на повече време по корем, развитие на грубата моторика, разбиране на причинно-следствените връзки.

Активната гимнастика трябва да е изработена от висококачествени материали, да е безопасна за бебето, а аксесоарите да са закрепени здраво и надеждно, така че при дърпане и удряне да останат по местата си. 

Дрънкалки и гризалки за бебета над 3 месеца

Около третия месец бебето започва да движи много повече ръцете и краката си, може да хваща и задържа предмети, а дрънкалките са идеалният вариант за това. В началото бебето ще държи играчката няколко секунди, а след това ще започне да усвоява все повече и повече умението да я върти, клати, хапе и разглежда. Играчки, които могат да бъдат хванати с ръчичка и тествани с уста, са все по-интересни и забавни за децата в този период.

Изберете дрънкалка, която да привлича вниманието на мъничето с ярките си цветове, да има елементи с различни текстури

Изберете дрънкалка, която да привлича вниманието на мъничето с ярките си цветове, да има елементи с различни текстури, които да насърчават визуалното и сетивно възприятие на детето. Дрънкалките издават и различни звуци, които стимулират слуховото развитие на бебето. 

Удобната дръжка на Дрънкалка Playgro Кончето Хоп Троп прави играчката идеална за хващане от малки ръчички. Шумолящите и дрънкащи звуци, различните материи и форми на играчката насърчават развитието на фината моторика и координацията очи-ръце. А когато започнат да се появяват първите зъбки, обикновено около 6-ти месец, текстурираните мъниста по дръжката на Дрънкалката Кончето Хоп Троп ще са идеални за изследване на различните форми и успокояване на чувствителните венци на бебето. 

Книжки от плат и за баня за бебета над 6 месеца

Гумените книжки за баня или тези от плат са особено подходящи за бебето. Те трябва да са с малки размери, така че детето да ги държи лесно, с големи и опростени илюстрации, най-добре – животни, плодове или зеленчуци, фигури с ярки цветове.

Гумените книжки за баня или тези от плат са особено подходящи за бебето

Книжки като Сензорна книжка Опашки PLAYGRO, които издават шумолящ звук при прелистване, са особено интересни и задържат вниманието на бебето. 

Музикални играчки за бебета 6м+

Около шестия месец на бебето е периодът, в който можете да вземете музикална играчка – пиано или някаква животинка, която издава звуци.

За бебета след шестия месец може да вземете музикална играчка – пиано или някаква животинка, която издава звуци

Разбира се, тя трябва да е съобразена с възрастта на детето – както като елементи, така и като материал.

4-в-1 Музикално пиано PLAYGRO  може да се използва като пиано, закачено на креватчето или като подложка, върху която детето да стъпва и да активира разнообразие от звуци. 

Пирамиди, кубчета и формички

Тези играчки са подходящи за първата годинка на бебето. През този период то обича да прибира, изважда и преобръща предметите, а всичко това развива логическото мислене на детето.

Релефни повърхности за развитие на осезанието, ярки цветове и обучение чрез проба и грешка

Обикновено играчките за дечица на възраст около 12 месеца се състоят от цветни рингове, които се слагат един върху друг, като се нанизват на специална пластмасова пръчка със стабилна основа. Кубчетата пък могат да се подреждат във формата на комин или влакче, а след това бързо да се бутат и развалят. Обикновено първите кубчета са от мека пластмаса или плат, което предотвратява евентуално нараняване, ако мъничето ги размахва или хвърля. Формичките могат да бъдат различни – звездички, кръгчета, триъгълници, и се слагат в специална кутия със същите отвори, като целта е всяка форма да пасне на отвора, за да може да се пъхне вътре в него. 

Категория играчки Playgro + LEARN е подходяща за деца от 1 до 3 години.

S.T.E.A.M. насърчава децата да изследват, откриват, свързват, създават и разсъждават

Идеята е основана на образователния подход S.T.E.A.M – SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, ARTS, MATHEMATICS, насочен към ученето и развитието. Той включва ключови области на обучение като Наука, Технологии, Инженерство, Изкуства и Математика. 

 Playgro + LEARN насърчава децата да изследват, откриват, свързват, създават и разсъждават, така че те лесно и интересно да опознават заобикалящия ги свят. 


Използвани са материали от Нели Христова