Първа баня на бебето! Какво да го правим?!

Къпането на малкото е сред първите задачи на родителите, щом се приберат вкъщи от болницата. В много от случаите там ги посрещат баби и лели с множество наставления и препоръки. Това обаче нито успокоява майката и бащата, нито пък помага за по-лесното изкъпване на детето. За целта е необходимо да сте добре подготвени, да знаете последователността на стъпките, за какво да внимавате и как да направите процедурата приятна и за вас, и за новороденото.

Точно тук се включваме с поредния епизод на "Първи стъпки" с гост-лектор Елена Василева, акушерка, основател на Училище за родители "МА-МА". Елена е човекът, който ще ви даде най-добрите насоки и ще ви покаже най-полезните трикове, с които времето на бебето в банята няма да бъде проблем за никого в семейството.

Основни акценти:

  • Всеки ден ли трябва да къпем бебето?
  • Що е то подсичане и как да го предотвратим?
  • Кои са тънкостите при обличането на бебето?
  • Какви са особеностите на интимната хигиена при момиченцата и при момченцата?
  • Как да се грижим за бебешката кожа така, че да е здрава, мекичка и гладичка?

Допълнителна тема: "Как да изберем бебешка количка?", представена от Кристина Казимирова.

Запазете в графика си: 5 февруари, понеделник, 14:00 ч.
Повече информация за събитието.

Ще има ТОМБОЛА С НАГРАДА в Instagram профила на списание Кенгуру с подарък- универсален чадър за количка, предоставен от фирма ИВЕНТАС вносител на Mutsy!Последвайте страницата ни Ивентас във Фейсбук за актуална информация за предстоящи събития за бъдещи и настоящи родители.