Защо да кърмя и как да изцеждам?

В поредния епизод на предаването ПЪРВИ СТЪПКИ, организирано от Списание Кенгуру,  с подкрепата на фирма Ивентас, акушерката Елена Василева ще се фокусира върху темата за Кърменето и изцеждането, защото кърмата не е просто най-добрата храна за бебето, тя е физиологична норма и ползите са неоспорими.

  • Кърменето предпазва детето от заболявания не само през първата година, но и през целия му живот. Кърменето намалява риска от развитие на алергии, затлъстяване и диабет.
  • Кърмата съдържа DHA (докозахексаенова киселина), която подпомага развитието на мозъка на бебето.
  • При жените, които са кърмили, рискът от развитие на рак на гърдите, рак на яйчниците или остеопороза е по-малък.
  • Кърменето спестява пари.
  • Кърменето помага за опазването на околната среда, тъй като намалява генерирането на отпадъци от опаковки и пластмасови шишета.

Освен, че ще ви подготви за всичко важно, което трябва да знаете за кърменето, Елена Василева ще обърне особено внимание и на всички аспекти на изцеждането, тъй като въпросите относно кога и как да изцеждам са сред най-често срещаните.

Включете се в безплатната онлайн лекция, която ще се проведе на 9 март (четвъртък) от 14:00 часа.
Повече информация за събитието ще намерите като кликнете ТУК.

Ще има ТОМБОЛА С НАГРАДА в Instagram с подарък предоставен от фирма ИВЕНТАС вносител на Philips AVENT! Стъклено шише за хранене Natural 120 мл 0м+ 


Стъкленото Шише за хранене Natural 120мл Philips AVENT с биберон Natural с бавен поток е подходящо за новородено бебе. Специално разработената форма на биберона е пригодената да дава на бебето усещане за комфорт, което е изключително важно за спокойно хранене.

За повече подробности гледайте на живо лекцията на 9 март или следете профила на списание Кенгуру в Инстаграм.

Последвайте страницата ни Ивентас във Фейсбук за актуална информация за предстоящи събития за бъдещи и настоящи родители.