https://iventas.bg

Новини-Меню

Philips AVENT, дванайсетте стола и кърменето в първите дни след раждането

„Ивентас” ЕООД – официален представител на световната марка Philips AVENT за България, осигури още 12 специални стола за кърмене на болници с установени практики в насърчаване на кърменето в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Смолян и Враца. Подаръкът е част от инициативата на Philips AVENT за подкрепа на кърменето. Преодоляването на първите проблеми при кърмене и създаването на добри условия за това непосредствено след раждането са изключително важни за успешния старт на естественото хранене. Осигуряването на удобство за кърмещите майки е само малка част от мерките, нужни за справянето с проблема ранно отбиване от гърдата. Затова Philips AVENT  дългосрочно се ангажира с насърчаване на кърменето още в първите дни след раждането, популяризиране на уникалната полза от него, както и с подкрепа на майките в техния избор.
Съпътстваща инициатива на Philips AVENT у нас е конкурсът „Акушерка на годината на Philips AVENT” за насърчаване на добрите практики на акушерките в родилните отделения.


В международен мащаб, тази година Philips AVENT представя Първата международна награда за насърчаване на кърменето, насочена към здравните професионалисти. Фирма „Ивентас” ще спонсорира присъствието на форума на трима водещи специалисти в България, които работят в сферата на здравословното хранене на кърмачето. Награждаването ще се състои в Берлин на 9-тия Световен конгрес за перинатална медицина – 24-28 Октомври, 2009 г.Списък на болници, приятели на бебето, предвидени да получат специални столове за кърмене Philips AVENT – дарение от „Ивентас” ЕООД - официален представител на Philips AVENT  за България

1. София – МЦ ”Майчин дом”
2. София - Втора градска болница 
3. София - ”МБАЛ Токуда болница София”
4. София – I АГБ ”Света София”
5.Плевен - II клинична база, отделение по неонатология
6.Стара Загора - МБАЛ Стара Загора
7.Пловдив - СБАЛАГ „Селена”
8. Враца - отделение по неонатология
9. Смолян - Лактационен център– ръководител д-р Кисимова  
10.Варна -  МБАЛ „Св. Анна”
11. Бургас - Многопрофилна болница „Дева Мария” – нова частна болница, предстоящо откриване – 2 бр. столове за кърмене


{backbutton}