https://iventas.bg

Новини-Меню

Philips AVENT заведе две български акушерки на световен форум в Страсбург

Голямата награда на конкурса „Акушерка на годината” на Philips AVENT заведе двете победителки - Надка Пенева и Екатерина Антонова на международния конгрес за акушерки “Birth Is a Human Rights Issue”,който се проведе в Страсбург, Франция от 29 септември до 3 октомври тази година.
„Акушерка на годината” е конкурс, който Ивентас, официален представител на Philips AVENT за България, стартира в началото на 2009 година. Philips AVENT дългосрочно се ангажира с насърчаване на кърменето, популяризиране на уникалната полза от него, както и с подкрепа на майките в техния избор.Желанието на марката, която е в тясна колаборация с медицинската общност, е да се отдаде нужното значение на акушерската професия. В рамките на конкурса се номинират онези специалисти по здравни грижи, изиграли важна и решаваща роля за бременната, раждаща и кърмеща жена.


Голямата награда на първия национален конкурс„Акушерка на годината” на Philips AVENT  е участие в международен акушерски семинар, където победителките да могат да обменят опит и да подобрят професионалната си квалификация, споделяйки практики с участнички от целия свят.

Международната конференция за акушерки “Birth Is a Human Rights Issue” се проведе в присъствието на над 250 участници от цял свят. Организатори на събитието са Midwifery Today. Амбициозната цел на Midwifery Today е да се утвърди ролята на акушерката в естествения родилен акт, както и да се гарантира правото на всеки един пациент да получи най-добрите медицински, но и човешки грижи по време на раждането.

През петте работни дни се проведоха редица лекции, интересни практически занимания, прожектираха се авторски филми, показващи раждането през фокуса на акушерската практика в Англия и САЩ. В редица страни от света и Европа пациентите имат своя избор как и къде да родят (включително и раждане в домашни условия). Според уредбата на тези страни е допустимо раждането да се обслужва само от акушерка и дула.

В рамките на конференцията се представиха мексикански техники на водене на раждане - Наоли Винавер (Мексико), Верена Шмид (Италия) изнесе лекция на тема „Трите измерения на родилната болка”, Тин Грив заяви своята позиция към кърменето с темата „Кърменето е човешко право”.

Сред имената на лекторите се откроиха тези на световно известния учен Мишел Оден, на една от най-популярните акушерки в САЩ  - Гейл Хард, на утвърдената в Англия като специалист Елизабет Дейвис.

Българската група остана впечатлена от начина, по който звучи акушерската професия като реализация и амбиция в световен план.

Надка Пенева и Екатерина Антонова изразяват своята благодарност към Philips AVENT за организирането на националния конкурс „Акушерка на годината”.

Philips AVENT се надява конкурсът да се превърне в традиция и да донесе позитиви както в посока подобряване на комуникацията акушерка – пациенти, така и в утвърждаване позицията на тези специалисти по здравни грижи, ангажирани най-близо с бременната, раждащата и кърмеща жена.

 

 

{backbutton}