https://iventas.bg

Новини-Меню

"Човечността има лице"

Ивентас ЕООД, представител на Philips AVENT отново даряват в "Човечността има лице"

Дата: 17.07.2013

За четвърта година, най-слушаното сутрешно радио шоу у нас работи в помощ на децата с бъбречни проблеми

 
Поредна година представителите на престижните марки Philips AVENT - Ивентас ЕООД се включват в дарителската инициатива на "Тройка на разсъмване" и фондация "Искам бебе".

За четвърта година, най-слушаното сутрешно радио шоу у нас работи в помощ на децата с бъбречни проблеми. С помощта на слушатели, съмишленици, дарители, много от добрите пожелания станаха реалност! До края на годината , при закупуването на уред от марките Philips AVENT, дарителите отделят по 2 лева в помощ на Клиниката по нефрология и диализа за деца към СБАЛДБ.

Целта е създаването на първия у нас кабинет за функционална бъбречна диагностика, в който родителите безплатно да изследват децата си. В кабинета се предвижда и специален уред за реедукация на пикочния мехур, с помощта, на който децата могат да се научат да контролират мускулите на тазовото дъно, за нормализиране функцията на пикочния мехур и свинктерите му.

Уредите Philips AVENT са обозначени със специален стикер в подкрепа на каузата.

"Човечността има лице“ е дарителската инициатива в кампанията „Повече българчета за България“, на "Тройка на разсъмване"(радио "Витоша") , в партньорство с фондация "Искам бебе".

Всеки може да помогне за създаването на кабинет за функционална диагностика, в който родителите безплатно ще изследват децата си.

За целта е отворена сметка от фондация "Искам бебе":

Сибанк, BIC: BUIBBGSF,

IBAN: BG12BUIB98881099163201

Основание за плащане: Повече българчета за България.


По каузата подкрепа оказа и г-н Александър Врабчев, с дарение от 10 000 лева, детски волейболен клуб също участва с дарение, както и слушатели на радиото.

Вярваме, че с Ваша помощ ще можем да оборудваме кабинет за функционална бъбречна диагностика, в който родителите ще могат да изследват децата си безплатно, както се случва в рамките на националния скрининг.

В този кабинет ще се извършват и различни манипулации, една от които ще е възможна с апарата за реедукация на пикочния мехур. Така деца от най-ранна възраст ще се учат да контролират мускулите си (да свиват и отпускат) и ще могат без притеснение да посещават детска градина и училище.

Инфекциите на отделителната система най-често са резултат на лоша функция на пикочния мехур.

В резултат на тази инициатива, беше ремонтирана и оборудвана Клиниката по нефрология и диализа за деца към СБАЛДБ. Закупени са климатици, легла, ортопедични матраци , шкафчета, хладилник за консумативи и др.за нуждите на отделението.

Отново в резултат на кампанията, беше открита първата в България биопсична нефрологична лаборатория за деца.

Беше реализирано и първото изследване на деца за скрити бъбречни заболявания, благодарение, на което намаляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап. Прегледани са близо 5000 деца в цяла България, като на 1300 от тях е оказана своевременна и наложителна помощ.

Скринингът продължава в детските градини и училища, предстоят градовете Велико Търново, Бургас и отново София. За нуждите на скрининга и отделението, в рамките на "Човечността има лице" бяха закупени и два монитора за безкръвно следене на основните жизнени параметри.

Със съдействието на доц. Анелия Буева, ръководител на Клиниката и национален консултант по детски болести, са създадени и разпространени специални брошури , в които родителите могат да научат за основни симптоми, а също и за това какви изследвания е редно да правят на децата си поне веднъж годишно.

Източник: radiovitosha.com