https://iventas.bg

Новини-Меню

Световната седмица на кърменето, 1-7 август, 2016 г.

Повече от 60% от майките, които кърмят, спират по-рано отколкото биха искалиПодкрепа за майките, които искат  да дадат най-добрия старт на своите бебета по време на Световната Седмица на КърменетоВъпреки препоръката на Световната здравна организация за изключително кърмене през първите 6 месеца след раждането на бебето, действителността е различна – само 2 от 5 бебета се кърмят изключително на възраст под 6 месеца.

Има редица причини поради които жените спират да кърмят по-рано. Почти половината от майките, които спират да кърмят през първите 8 месеца след раждането го правят защото чувстват, че нямат достатъчно кърма.

Връщането на работа представлява друго вероятно предизвикателство и е причина за почти една от пет майки да спрa да кърмят.

Въпреки че някои работодатели в действителност осигуряват стаи за кърмене, специализираните помещения в подкрепа на кърменето или изцеждането на кърма не винаги са достъпни за жените, които са се върнали на работа след раждането.

 Потвърдено е също, че жените, които търсят консултация и имат директен достъп до здравен специалист е по-вероятно да продължат да кърмят по-дълго.Подкрепянето на стратегии за стимулиране на кърменето от самото начало и помощ за продължаването му е от важно значение.„Като здравен специалист, който работи с току-що родили майки, аз съм изненадана че няма повече подкрепа на работното място, която да дава условия на майките да продължат да кърмят след връщане на работа. Ние като професионалисти сме тук, за да подкрепяме жените и да им дадем увереност да продължат да кърмят толкова дълго колкото желаят.“ (Елена Василева, акушерка)

Philips AVENT с готовност работят с майките, за да се осигурят средствата и ресурсите, от които се нуждаят, за да постигнат техните цели в кърменето и да осигурят на бебетата си най-добрия старт в живота.Помпите за изцеждане на кърма, които предлагаме дават удобство и отпускане. Има научни доказателства, че комфортът стимулира изцеждането на кърма - както като количество така и като лекота на изцеждане.