https://iventas.bg

Новини-Меню

Семейна стая за родителите на недоносени деца отваря врати в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“ София

На 7 декември 2016 в отделението по Неонатология на Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“ официално бе открита втората семейна стая в София с подкрепата на Ивентас ЕООД и Philips AVENT. Семейната стая е част от кампанията "Повече българчета за България" на "Тройка на разсъмване"радио Витоша съвместно с фондация "Нашите недоносени деца".

През август 2016 в АГ болница Шейново отвори врати Кабинет за кърмене, отново изграден със средства и подкрепа от Ивентас ЕООД и 

SBALDB-Sofia--Neonatology-AVENT-Family-room-7-12-1-3
SBALDB-Sofia--Neonatology-AVENT-Family-room-7-12-1-4 SBALDB-Sofia--Neonatology-AVENT-Family-room-7-12-1-7
           Идеята за семейна стая се ражда преди няколко години. За 2017 година са предвидени да бъдат открити още две такива семейни стаи в неонатологични отделения  - едната в болницата в гр. Сливен и другата в гр. Велико Търново. Надеждата и амбицията на всички ангажирани с този проект е, семейната стая да се превърне в обичайна практика във всички български неонатологични отделения. 

Семейната стая в неонатологичното отделение е изцяло ремонтирана и обзаведена. В помещението има мивка за тоалет на бебето, повивалник, както и стол за кърмене или за контакт кожа до кожа. Стаята може да се ползва за консултация с психолог, ако това се налага.

Стаята е втора по ред в България, като първата такава беше открита преди две години в неонатологията на Майчин дом.
SBALDB-Sofia--Neonatology-AVENT-Family-room-7-12-1-8