https://iventas.bg

Новини-Меню

Смени памперса - мисията възможна

tommee-tippee-statiya1
Смени памперса - мисията възможна

Смяната на еднократната пелена на новороденото създава несигурност и поражда много въпроси у младите родители още от самото начало. Кога и как да се смени? Колко често? Какви допълнителни продукти се използват?
Памперсът се сменя около 7-8 пъти за 24 часа. tommee-tippee-statiya4Няма точно определен брой смени и всичко е много индивидуално. Отговорът на този въпрос зависи от изхожданията на бебето, което пък налага частичен или цялостен тоалет, придружен със задължителна смяна на памперса.
Едно от важните неща, с които трябва да сме наясно, е размера на памперса. Той зависи от месечната възраст на бебето и неговите килограми. Памперсът трябва да не е нито прекалено широк, нито пък да стиска бебето.

Изборът на козметика против подсичане е друг много важен момент, за да се предотврати прякото действие на урината и изпражненията върху нежната и чувствителна бебешка кожа. Марката Friendly Organic предлага всичко необходимо за бебешкия тоалет от сертифицирано органичен произход. 

Когато сме готови с точния размер памперс и подходящата козметика, може да се започне стъпка по стъпка смяната на еднократната пелена. 
tommee-tippee-statiya2Първата стъпка е свалянето на пълния памперс.
Това става с помощта на мокри кърпички, за да се евакуира и почисти наличното съдържимо. Поставяме употребената еднократна пелена в коша за памперси и следва измиване на бебешкото дупе.

Втора стъпка е измиване на бебешкото дупе по възможност с течаща вода. Подсушава се внимателно като се обръща особено внимание на гънките на седалището. Те са уязвими, защото в тях се наслоява от крема против подсичане и трябва да се почистват прецизно при всяка смяна на памперса.

Стъпка три - преди поставянето на чистата еднократна пелена цялата памперс зона се намазва с тънък слой от крема за грижа на кожата на седалището.

Четвърта стъпка е правилното поставяне на памперса. Еднократната пелена се поставя на нивото на пъпчето, като се проверява с показалеца на родителя дали има разстояние между коремчето на бебето и фиксирания памперс. В задната си част памперса се оставя свободно да образува „торбичка“, за да може безпрепятствено там да попадат изпражненията и урината и да нямат пряк достъп до нежната и чувствителна бебешка кожа.

Пета стъпка – родители, честито! Вие се справихте перфектно!

tommee-tippee-statiya3 Мили родители, моят съвет към вас е, когато сменяте памперса на бебето, никога не го оставяйте само на повивалник или друга повърхност, даже и за малко. Бебетата са много подвижни и има опасност да паднат при липса на внимание от ваша страна.
За вашето спокойствие и удобство от Tommee Tippee са създали решение – Хигиенен кош за памперси. Той е винаги близо до вас, за да не се отдалечавате от бебето. Системата Sangenic® Hygiene Plus™ опакова и затваря индивидуално всяка пелена. Клинично доказано е 100 пъти по-ефективна за предотвратяване на неприятна миризма от обикновените торбички за пелени. Иновативният многослоен антибактериален филм продължава да убива микробите дори във вече опакованата пелена, давайки непобедима продължителна хигиенна защита.

Автор: 
Теодора Артинова, Старша акушерка