Меню
Количка

Връщане

Отказ от стоката

Потребителят има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоката в случай , че тя не е използвана, не е нарушавана цялостта на опаковката и, стоката е във вида, в който е получена и са спазени условията по чл.55 от ЗЗП. При неизпълнение на тези условия Iventas.bg си запазва правото да не приеме върнатата стока и съответно да не изплати направените разходи при закупуването й от Клиента.


При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

При получаване на пратката потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.


Съгласно закона за електронната търговия Ивентас запазва правото си да изпраща непоискани търговски съобщения, съдържащи информация за промоции, събития, курсове и др.


Пазарувайте спокойно, Вашите права са защитени.

Според ЗЗП потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно. 

(В случай на замяна на стоки, клиентът заплаща транспортните разходи и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.)

​Ние Ви даваме 30 дни да размислите.

on-line платформа за решаване на спорове- https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG


Комисия за защита на потребителя - https://kzp.bg/


Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки - https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki