В навечерието на коледните и новогодишни празници, Ивентас ЕООД отбеляза своята 25 годишнина!

Този юбилей ни вдъхнови да участваме в конкурса eCommerce Academy Awards 2022 и поредицата "Зад кулисите на онлайн бизнеса" в YouTube канала на eCommerce Academy.

Знаем колко е важно за настоящите и бъдещите родители, когато правят избори, свързани с децата си, те да са сигурни, че избират най-доброто - независимо дали става въпрос за продукт или услуга. Затова и ние от Ивентас вече 25 години не правим компромис с марките и продуктите, които предлагаме, за да отговарят на нашето мото „Радостта да имаш бебе“.

Ивентас ЕООД започва дейност през 1997 г. и е официален вносител за България на Philips AVENT и други луксозни бебешки марки. Портфолиото позволява на фирмата да предложи на своите клиенти висок клас бебешки продукти, които се отличават по качество, иновации, дизайн и функционалност. Родителството може би е едно от най-трансформиращите събития в житейския цикъл на човека и си заслужава да се изживее пълноценно.

В Ивентас ЕООД работим бъдещи и настоящи родители и проблемите или предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти и децата ни имат и човешки резонанс у нас. 

От години провеждаме и партнираме на дарителски инициативи и кампании за подобряване условията и средата на живот на децата – финансова подкрепа за институции с дейност обгрижващи деца без родителски грижи, оборудване за болнични отделения, информационни кампании и др.

Имаме самостоятелни кампании, където ние сме единствен организатор и спонсор, имаме и много кампании в партньорство с други спонсорски инициативи. Благотворителността е традиционна част от дейността ни, защото подобни акции ни учат да сме пълноценна част от обществото, да развиваме потенциала му и да развиваме по-добре собствения си потенциал. В по-практически смисъл благотворителните акции демонстрират, че обединените усилия и последователността в действията, макар и с малки стъпки водят до ефективни резултати.

С гордост можем да заявим, че фирма Ивентас още през 2008 година бе отличена с награда за корпоративен дарител от асоциацията на обществените фондации.

Ние също така, като лидер на пазара за бебешки аксесоари, правим всичко възможно да популяризираме кърменето, защото това е най-доброто начало за всяко бебе. Няма нищо по-добро и естествено от майчината кърма и през годините сме ремонтирали и оборудвали не едно родилно отделение с аксесоари и луксозни анатомични и удобни столове в стаите за кърмене. Подпомагаме провеждането на безплатни курсове в много училища за бъдещи родители за да дадем възможност на младите родители да направят правилния избор по отношение на храненето и да дадат най-добрия старт в живота на техните деца.

Партнираме си с Асоциацията на търговците на стоки за детето в България, фондация „Искам бебе“, “Национална Асоциация на децата и младите хора с диабет”, фондация „Нашите недоносени деца“, с организаторите на световния бъбречен ден, които през годините са организирали множество дейности свързани с набиране на средства за различни каузи.

 

Празникът ни този декември за отбелязване на 25-та годишнина на фирма Ивентас ни даде повод за участие в още една благотворителна кауза, тази на Национална мрежа за децата за набиране на средствата на семейства нуждаещи се от медицинска храна. Събраните дарения от служителите на фирмата и гостите на тържеството е в размер на 11,693.50 лв.

През годините сме подкрепяли домове за деца в неравностойно положение и многодетни семейства без да се дава гласност на тези акции – защото те се правят от добро сърце, а не се търси публичност.

 

Някои кампании обаче е редно да бъдат доведени до общественото знание, когато става въпрос за доброто на новото поколение. Именно затова решихме да партнираме на Тройка на разсъмване и Радио Витоша в подкрепа на кампанията „Повече българчета за България“ и кампанията „Направи го сега“ на ДНК - Движение за национална кауза. 

 

Може би някой ще попита дали има благотворителност от сърце? Да! Дори вярваме, че и в благотворителните акции, в които се гони комерсиален интерес, той е частичен и е гарнитура на откровена нужда да помогнеш.

Също вярваме, че благотворителността трябва да се възпитава, да се демонстрира, да стане част от общественото ни поведение, да стане културен модел. Благотворителността не бива да е срамежлива, трябва да е заразителна!