Когато става въпрос за избор на количка за вашето дете, трябва да имате предвид много фактори.

Една важна характеристика, която може да направи голяма разлика по отношение на комфорта и безопасността, е типът на използваната седалка.

Платнените слинг седалки стават все по-популярни заради многобройните си предимства, особено за вашето растящо дете. Ето няколко:

1. Изключителна маневреност и ефективност

Тъй като седалката е вградена в рамката на количката, а не е монтирана отгоре (като подвижна модулна седалка), това осигурява по-нисък център на тежестта на правилната височина, което води до по-лесно бутане, по-леко качване и слизане от бордюра, по-добри баланс и стабилност. 

2. Количката е подходяща за новородено 

За семейства, които са отделили по-малък бюджет е идеално да имат количка, която да използват още от ден първи за детенцето. С напълно легналата позиция на седалката си осигурявате спокойствие, веднага след разопаковането на детската количка - няма нужда да купувате допълнителни артикули, за да излезете на разходка с новороденото!

3. Комфорт и успокоение

За разлика от седалките на модулните колички, които обикновено са с твърда рамка захваната за шасито, платнената слинг седалка е като хамак, който, когато се движите, пресъздава леко люлеещо се движение на вашето дете, осигурявайки уютна, успокояваща и сигурна среда, в която то да се отпусне. Мекият материал на седалката помага за равномерното разпределение на теглото на мъничето, намалявайки точките на натиск и предотвратяване на дискомфорт. В допълнение, платнените седалки са изработени от дишаща материя, което помага за охлаждането на детето през по-топлите месеци.

4. Стойка на тялото

Друго предимство на платнената слинг седалка е, че тя насърчава по-добра стойка на вашето дете. Тъй като седалката следва формата на тялото, това помага да се поддържа естествената извивка на гръбначния стълб и спира прегърбването. Това може да бъде особено полезно за по-малкото дете, което все още развива двигателните си умения и стойка.

5. Хигиена

Седалките от плат са изработени от устойчив и лесно почистващ се материал, което улеснява поддържането на чистотата и хигиената на бебето.

6. Лекота и лесно пренасяне

Друго предимство на количките със слинг седалки е техният по-лек и преносим дизайн. За разлика от подвижната модулна седалка, която обикновено има рамка около себе си (което увеличава общото тегло), спортните колички с платнена седалка са по-леки и се сгъват до по-компактни размери, което ги прави по-лесно преносими. 


7. Безопасност

Платнените седалки са проектирани с мисъл за безопасността. Детските колички Phil & Teds и Mountain Buggy разполагат с петточкови регулируеми колани, които държат сигурно детето и се адаптират към растящото му тяло.

 

Количката със седалка от плат е отличен избор за лесно за използване в съчетание с удобно и безопасно возене.

С техния превъзходен комфорт, подобрена опора на стойката, лесна поддръжка и олекотен дизайн, не е чудно, че седалките тип слинг стават все по-популярни сред родителите. Така че, ако сте в процес на търсене на нова  количка, не забравяйте да обмислите изброените предимства за вас и за вашето мъниче.